Obs! Dessa behandlingar går för tillfället ej att boka, p.g.a föräldraledighet.

Förväntas åter i maj 2020.

 

Epilering

Kan även kallas electrolys/termolys eller diatermi. Terapeuten för in en tunn nål i hårsäcken och med hjälp av elektricitet förstörs roten, så att nytt hår inte ska kunna växa. Med epilering kan man endast behandla ett hårstrå i taget. Detta gör metoden tidskrävande och därmed olämplig för större områden. Den kan dock många gånger vara en mycket effektiv metod för behandling av enstaka men distinkta strån i ansiktet.

Det är endast hårstrån som är i rätt växtfas, dvs tillväxtfasen, som behandlingen är effektiv på, eftersom det bara är då man kommer åt roten. Bilden till vänster. Därför är det viktigt att hålla rätt tidsintervaller så att så många strån som möjligt är i rätt fas vid varje behandling, ca 6 veckor. I genomsnitt krävs det mellan 5-10 behandlingar för att bli hårfri på ett område. Vid mycket grova strån tar det oftast längre tid än vid tunnare strån. De grövre hårstråna blir tunnare för varje gång innan de till slut försvinner. De hårsäckar som är förstörda kommer inte att skapa fler strån, men framtida hormonpåverkan, sjukdom eller medicinering kan påverka tillväxt av nya strån från andra håranlag.


 

Diatermi

Diatermi innebär att man använder en nål som man sticker ned i blodkärlet. Där hettas den upp med hjälp av ström. Värmen försluter kärlet så att blodflödet upphör och kärlbristningen förtvinar bort. En underskattat men effektiv metod för kärl i ansiktet. Med diatermi kan man endast behandla ett litet blodkärl i taget. Detta gör metoden tidskrävande och därmed olämplig för större områden. Den kan dock många gånger vara en mycket effektiv metod för behandling av enstaka mindre men distinkta kärl i ansiktet.

Ofta uppnår man önskat resultat med ett enda behandlingstillfälle.

Efter behandlingen får man räkna med rodnad, svullnad och sveda som sedan kan övergå i läkning med små sårskorpor där nålen gått in. Inom någon vecka brukar man dock vara helt återställd. Det kan därefter ta någon månad innan man ser det slutgiltiga resultatet.

 

 

 Upp till 15 minuters behandling 300:-
 Upp till 30 minuters behandling 400:-
Upp till  45 minuters behandling 500:-